سرد شدن در دوران نامزدی
این مقاله با عنوان سرد شدن در دوران نامزدی، موارد زیر را مورد بررسی قرار خواهد داد.
دلیل سرد شدن دختر از پسر، سرد بودن زن در دوران عقد، پیام سرد شدن رابطه، سرد مزاجی در دوران عقد، سرد شدن رابطه دوستی، جلوگیری از سرد شدن عشق، دودلی در دوران نامزدی و عکس سرد شدن عشق.
دلیل سرد شدن دختر از پسر
در مبحث سرد شدن در دوران نامزدی و یا نشانه های سرد شدن نامزد، آیا تاکنون به این فکر کرده اید که چرا رابطه بسیاری از افراد با عشق شروع می شود اما با تنفر و خشم پایان می یابد.
● چرا یکدیگر را میآزاریم؟
آیا تاکنون به این فکر کردهاید که چرا رابطه بسیاری از افراد با عشق شروع میشود اما با تنفر و خشم پایان مییابد؟ آیا تا به حال برایتان پیش آمده که به فردی بسیار علاقهمند شوید اما با گذشت زمان علاقهتان به او کم شود و رابطهتان خستهکننده و تکراری شود؟
آیا برایتان اتفاق افتاده رابطهای را با عشق و امید آغاز کنید اما بعد از مدتی دچار احساس قربانی شدن، اجحاف و بیتفاوتی شوید؟ مسلما یکی از آزار دهندهترین و ناراحتکنندهترین احساساتی که در زندگی ما وجود دارد، تجربه اینگونه احساسات و مشاهده نشانه های سرد شدن نامزد است.احساس نومیدی و غم و اندوه ناشی از تنهایی.
اما به راستی چرا روابطمان شکست میخورد و چرا از عشق به نفرت میرسیم؟ آنچه باید بدانیم این است که روابط یک شبه خراب نمیشوند. معمولا انهدام و از هم پاشیدن هر رابطهای مستلزم زمان و وقت زیادی است. اما اگر از ابتدا بدانید باید مراقب چه نشانههایی باشید، میتوانید از شکست در روابط خود جلوگیری کنید.
رابطه میان دو فرد در واقع تداخل عمل میدان انرژیهای آن دو است.
هنگام برقراری ارتباط بین افراد، موانع بزرگ و کوچکی به وجود میآیند که ما اسم آنها را مشکل یا مانع میگذاریم.
مشکلات باعث میشوند که انسانها نتوانند ارتباط درستی بین میدان انرژیهای یکدیگر به وجود بیاورند؛ بنابراین دعوا به وجود میآید و احتمال رنجش و ناراحتی و سرد شدن در دوران نامزدی بسیار بالا میرود.
هنگامی که در رابطه شما مشکلی پیش میآید، دیگر نسبت به طرف مقابل خود احساس خوبی ندارید. دیگر رابطه، احساسات خوشایندی را بین شما ایجاد نمیکند.
در واقع احساس خوبی ندارید و این احساس بد به خاطر مشکلی است که به وجود آمده است.
بنابراین دو حق انتخاب بیشتر ندارید، یا میتوانید وانمود کنید که هیچ مشکلی وجود ندارد و امیدوار باشید که بالاخره یک روز مشکلات (خود به خود!) به پایان میرسند، یا اینکه انتخاب کنید که مشکلات را حل و فصل کرده و بعد به احساس خوبی برسید.
اگر به مشاجرات و مشکلاتی که معمولا بین زوجها پیش میآید خوب دقت کنید میبینید که دلیل اصلی دعواها، موضوع مورد بحث نیست بلکه علت آن است که در آن لحظه، احساس دوست داشته شدن، مورد حمایت بودن و درک شدن نمیکنیم!
هنگامی که دو نفر با یکدیگر مشاجره میکنند در رابطه احساسی و عاطفی میان آنها ضعفی به وجود میآید و جریان عشق میان آن دو متوقف میشود یا مشکلی به وجود میآورد که باعث بروز نشانه های سرد شدن نامزد می گردد.
حل و فصل موقتی مشکل و دعوایی که بین آنها به وجود آمده ریشه اصلی مشکل نیست، بلکه دوری احساسی و عاطفی که بین دو نفر وجود دارد، منبع اصلی مشکل است و سر شدن در دوران نامزدی را بوجود می آورد.
به همین دلیل است که بعضی اوقات بر سر موضوعی دعوا میکنید و به نظرتان میرسد که باید مشکل واقعی را حل کنید؛ اما مواقع دیگر میتوانید بدون اینکه مسئله را حل و فصل کنید از آن بگذرید، بدون آنکه به راهحلی برسید و آن زمانی است که به یکدیگر توجه میکنید و مهربانی هنوز بین شما وجود دارد.
اختلاف سلیقه و تفاوت دیدگاه همیشه وجود دارد، اما گاهی نمایش آن به گونهای است که طرف مقابل حس میکند که تأیید نکردن و اختلاف سلیقهها با او به این مفهوم است که انگار میخواهیم به او بگوییم اگر تو کاری کردی که من دوست نداشتم، پس من هم کاری میکنم تا عشقم را از تو بگیرم و بدین ترتیب از تو دور میشوم و اغلب در همین زمان است که شما احساس میکنید که رابطهتان سرد شده و صمیمتتان رنگ باخته است.
چنانچه احساس میکنید دائم در مقابل همسر یا دوستتان میایستید و با او اختلاف نظر دارید و کارها و نظراتش را تأیید نمیکنید یا آنها را نمیپذیرید به معنای آن است که تنش روحی و عاطفی زیادی در رابطه شما انباشته شده است.
دلیل اینکه معمولا در ابتدای روابط، زوجها با هم دعوا و مشاجرات کمتری دارند این است که ارتباط روحی میان آنها بسیار قوی است زیرا هنوز تنش احساسی زیادی در رابطه آنها به وجود نیامده.
مثلاً بعضی از عادتهای خاص همسر یا دوستتان ابتدا بسیار جالب یا حتی هیجانانگیز به نظر میرسد، اما پس از گذشت زمان زیادی- چون ارتباط ضعیفتر شده- همان خصوصیاتی که ابتدا برایتان جالب و بامزه بوده، حالا بسیار عذابدهنده و کسلکننده خواهد بود و گاه تحملتان را بهپایان میرساند.
هرگاه متوجه شدید که از طرف مقابلتان زیادی عیبجویی میکنید و مدام روی خصوصیات و ویژگیهای منفی او متمرکز میشوید، به این معناست که از مخالفت و تفاوت سلیقه که بسیار طبیعی است که در هر رابطهای وجود داشته باشد، به «تأیید نکردن و نپذیرفتن تعمدی» که الگوی ناسالمی است، تغییر موضع دادهاید.(این مورد از نشانه های سرد شدن نامزد است.)
ممکن است مدام از همسرتان شکایت کنید که نامرتب، نامنظم و بیملاحظه است یا اصلاً شما را درک نمیکند؛ درواقع شما به جای اینکه از کار اشتباه او گله کنید، از خود او گله دارید و خودش را قضاوت میکنید، نه عملش را؛ بدین ترتیب او فکر میکند که شما با رفتار غلط او مخالفت نکردهاید بلکه با کل وجود و ماهیت خودش مخالف هستید.
● تمرکز بیشتر
آیا تا به حال با خود فکر کردهاید که چرا طرف مقابل شما آنگونه که از او انتظار دارید رفتار نمیکند؟ آیا فکر نمیکنید که او گاهی موضوعات کوچک و سطحی را خیلی بزرگ جلوه میدهد؟ آیا گاهی فکر نمیکنید که آن قدر از دست او عصبانی هستید که حتی پس از تمام شدن دعوا باز هم نمیتوانید او را ببخشید؟نگاه کنید به جملاتی که مردان را دلتنگ میکند
در اینگونه موارد باید توجه داشته باشید که همه ما حامل احساساتی از گذشتههای خود هستیم که بسیاری از آنها مربوط به دوران کودکیمان میشوند.
مثلاً ممکن است شما همیشه احساساتی ناشی از خشم به همراه داشته باشید زیرا هیچگاه پدرتان نمیتوانسته به شما محبت کند، یا حتی از هفته گذشته، از همسرتان رنجیدهاید، فقط به این خاطر که به شما بیتوجهی کرده است.
در واقع انبوهی از این احساسات است که فردیت و هویت خاص شما را تشکیل میدهد.
یکی از خواص عشق و محبت این است که میتواند به خوبی عواطف را شناسایی و آنها را به اندازه کافی درشتنمایی کند. عشق میتواند احساسات قدیمی و سرکوب شدهای را که نیاز به ابراز شدن دارند شناسایی کند.
هنگامی که به دیگران عشق میورزید میتوانید با خود واقعیتان بیشتر آشنا شوید و نیازهای عاطفیتان را بیشتر بشناسید.
اما اگر در رابطه خود به دنبال دریافت عشق هستید و آن را دریافت نمیکنید، این باعث جدایی بین شما و طرف مقابلتان میشود که به دنبال آن دعوا و اختلاف و سرد شدن در دوران نامزدی نیز پیش میآید.
همه ما احساسات ناشناخته و حل و فصل نشده بسیاری را با خود حمل میکنیم و هنگامی که اتفاق جدیدی میافتد، مثلا رابطه جدیدی را شروع میکنیم،انگار آن احساسات قدیمی دوباره زنده میشوند.
در واقع به وجود آمدن عشقهای جدید میتواند احساسات گذشته و حتی فراموش شده ما را دوباره زنده کند که در بسیاری از موارد هم باعث بروز اختلاف و کدورت میشود.
فراموش نکنید اگر زوجی در ارتباط خود مدام به سرکوب احساسات و عواطف قدیمی خود بپردازند، کمکم احساسات واقعیشان را فراموش کرده و نمیتوانند تشخیص دهند که واقعا چه میخواهند، اما هنگامی که صبرشان به سررسید و تحملشان تمام شد بالاخره از آن رابطه بیرون میآیند و وارد رابطه دیگری میشوند و دوباره به تکرار همان خطاهای قبلی میپردازند و جالب است که بالاخره نتیجه میگیرند که حتما انتخابشان اشتباه بوده است، در حالیکه اغلب موارد اشتباه از انتخاب ما نیست، بلکه به دلیل ناتوانی ما در ابراز صحیح احساساتمان است؛ اینکه نمیتوانیم با احساسات سرکوب شده قدیمی خود به خوبی کنار بیاییم و در نهایت منجر به بروز نشانه های سرد شدن نامزد خواهد شد.
● فرار از مشکل!
البته هر رابطه فراز و فرودهای بسیاری دارد و بروز هر مشکل میتواند فرصتی باشد برای صمیمیت و عشق بیشتر. اما بسیاری از افراد هنگام بروز مشکلات سعی میکنند از آنها فرار کنند زیرا میترسند به مشکل دامن زده شده و بیشتر شود؛ حال آنکه این پنهان کردن مشکل است که بر شدت آن دامن میزند، نه مطرح کردن و حل صحیح آن.
سرد بودن زن در دوران عقد
روابط دوران نامزدی تان سرد شده؟در رابطه خود نشانه های سرد شدن نامزد را می بینید؟ این کارها را انجام دهید:
اگر دختر و پسر به موقع متوجه سرد شدن در دوران نامزدی نشده و فکری برای روند پیشرفت سردی روابطشان نکنند، یقیناً با هجوم افکاری چون از بین رفتن علاقه، از چشم افتادن و … به ذهنشان از تشکیل زندگی مشترک آینده بی رغبت یا منصرف شده و روز به روز بر دوری و فاصله شان افزوده می شود.
زیاد شدن مدت دوران نامزدی شاید مزایای بسیاری چون شناخت کامل فرد مقابل، فرصت کافی برای تامین مخارج ازدواج یا جهیزیه و … برای دختر و پسر داشته باشد ولی معایبی چون عادی و سرد شدن روابط، ایجاد مشکلات و اختلافات زیاد و… نیز به همراه دارد.
معمولاً افراد در دوران ابتدایی عقدشان روابطی کاملاً عاطفی و عاشقانه با یکدیگر دارند. وابستگی زیاد عاطفی، باعث دیدارها و ملاقات های پی در پی دختر و پسر و ابراز محبت های آنها به یکدیگر می شود. اما هر چه قدر که این دوران طولانی تر می شود روابط میان آنها سردتر و کمرنگ تر می شود. این امر در صورت تعادل کاملاً طبیعی است اما اگر بیش از حد شود یعنی طرفین کاملاً نسبت به هم سرد و بی علاقه شوند، غیرطبیعی و خطرناک می باشد.
اگر دختر و پسر به موقع متوجه سردی روابط نشده و فکری برای روند پیشرفت سردی روابطشان نکنند، یقیناً با هجوم افکاری چون از بین رفتن علاقه، از چشم افتادن و … به ذهنشان از تشکیل زندگی مشترک آینده بی رغبت یا منصرف شده و روز به روز بر دوری و فاصله شان افزوده می شود. (همچنین نگاه کنید به نشانه های پایان عشق)
به همین دلیل و برای جلوگیری از این افکار و رفتارهای مغشوش و آزار دهنده رعایت برخی اصول برای تقویت عشق و محبت میان افراد در این دوران به دوستان عزیزمان توصیه می شود.
۱ – ابراز عشق و محبت به فرد مقابل
افراد باید سعی کنند در این دوران برای نزدیک تر شدن به هم و اجتناب از سرد شدن در دوران نامزدی به انجام برخی امور و فعالیت ها که نشان دهنده عشق و محبتشان به فرد مقابل است، اقدام نمایند.
– محبت کلامی : استفاده بیشتر از جملات و کلمات ابراز علاقه چون: عزیزم خیلی دوست دارم، عاشقانه به تو دل بستم، زندگی من با بودن تو معنا پیدا می کند، با نامزدتان تماس بگیرید و به او بگویید فقط می خواستم صدایت را بشنوم و…
– ارسال پیامک های عاشقانه
– هدیه دادن : راه دیگر ابراز علاقه به نامزد هدیه دادن به وی است. هدیه تاثیر زیادی بر روحیه و علاقه افراد به یکدیگر می گذارد مخصوصاً اگر بدون هیچ دلیل و مناسبتی باشد. هدیه دادن به زن ها را فراموش نکنید که تاثیر عجیبی در جلب محبت آنها خواهد داشت.
۲ – انجام فعالیت های موثر
– انجام امور و فعالیت هایی که نامزدتان به آنها علاقه بسیار دارد. مثل نامه نوشتن، تماس گرفتن، تفریح کردن، سفر رفتن و … می تواند شما را به هم نزدیک تر کند و نقاط مشترک جدیدی میان تان به وجود آورد که مانع سرد شدن یهویی رابطه خواهد شد.
– زمان بیشتری برای با هم بودن و با هم سخن گفتن بگذارید.
۳ – اجتناب از انجام اموری که باعث آزار فرد مقابل می شود.
– تندخویی کردن، دروغ گفتن، بدقولی کردن، ژولیده پولیده بودن و … نمی تواند عاطفه میان شما را بیشتر کند.(نگاه کنید به چگونه با مردی که سرد شده رفتار کنیم)
– به بهانه صمیمی بودن یا این که طرف مقابل تا الان شما را شناخته، آداب اجتماعی، نظافت، زیبایی و صداقت را زیر پا نگذارید و خیال نکنید فرصت برای جبران زیاد است.
با رعایت این نکات شما به نامزدتان نشان می دهید که او را دوست دارید و عاشقش هستید. به او احترام می گذارید و به احساساتش توجه می کنید و برای حفظ رابطه عاشقانه خود تلاش می کنید.
مشکلات رایج در عقد طولانی
طولانی شدن دوران عقد در کنار همه خطراتی که دارد، یک زنگ خطر خیلی ویژه را برای زوج های جوان به صدا در می آورد. شما فکر می کنید نسبت به یکدیگر سرد شده اید و نشانه های سرد شدن نامزد خود را می بینید و همین عامل قهر و آشتی های پی در پی می شود.
مشاوران ازدواج می گویند بهترین طول مدت دوران عقد شش ماه تا یک سال است. فلسفه دوران عقد آشنایی بیشتر زوجین با یکدیگر و رسیدن به این قطعیت است که: “ما می خواهیم با هم زندگی کنیم.” دوران عقد به دلیل یک جا زندگی نکردن زوجین، نداشتن حریم خصوصی و رفت و آمدهای همیشگی، دورانی پر از فشار روانی و تنش است. هرچه این دوره طولانی تر شود فشارهای خانواده ها و امکان ایجاد اختلاف و بحث و مشاجره بیشتر می شود. به طور معمول ۳ سال برای دوره عقد زمان زیادی است.
ممکن است در این دوره، خانواده شما یا همسرتان کم کم خسته شوند و این خستگی را در قالب تغییر رفتارهایی نشان دهند که طبیعتا این فشارها از سوی شما یا همسرتان به دیگری منتقل و سبب کوک شدن ساز یک بحث و مشاجره می شود.
از سوی دیگر برخی تعامل های سازنده و اتفاق های مثبت، پس از ازدواج و فقط پس از انتقال به خانه جدید برای زوجین رخ می دهد. پس نوشداروی مشکل شما انتقال هرچه سریع تر به خانه خودتان است.
پیام سرد شدن رابطه
آنقدر خـــسته ام
که حاضرم
ســـرم را روی تکه سنگی
بگذارم و بخوابم
اما . . .
به دیوار وجودت
که بارهــا بر سرم آوار شد
تکیه ندهم . . ! (همچنین نگاه کنید به سکوت در رابطه به چه معناست)
سرد مزاجی در دوران عقد
مردان همیشه از لحاظ روحی و جسمی دارای یک حس خشن بودن هستند. این حس از گذشتههای بسیار دور تا بحال وجود داشته است. اگر روحیه مردها خشن نبود آنها نیز دیگر با زنان تفاوتی نداشتند و در نتیجه بسیاری از کارهای سخت و خشن، مانند شکار کردن و یا مبارزه و… هیچگاه انجام نمیشد. پس وجود این روحیه در مردان بسیار مفید و مثبت است.
مردان، ذاتا به دلیل همین روحیهشان به دنبال فرمانفرمایی هستند، فرمانفرمایی که به مرد در روابط خانوادگیاش احساس قدرت بدهد، اشتباه نکنید که قدرت به معنای دیکتاتوری یا استبداد و یا حتی پدر سالاری صرف نیست! بلکه قدرت به این معنا است که مرد باید در روباطش با جنس مخالف احساس کرامت و موثر بودن بکند.
برای هضم این جملات باید به این مثل از یک استاد روانشناسی دانشگاه تهران اشاره کنم که میگفتند: « مرد باید در خانه پادشاه و زن نخست وزیر باشد » یعنی اینکه با وجود اینکه مرد باید فقط یک مقام تشریفاتی در درون خانه داشته باشد و اصل کار در دست دیگری باشد اما باید کرامت و ابهت مرد درخانه حفظ شود تا این خانه به یکی از گرمترین و زیباترین عواطف انسانی آراسته شود.(همچنین نگاه کنید به بایدها و نبایدهای صحبت با مردان)
همان طور که زنان برای شکوفایی احساسات و عواطفشان نیاز به امنیت در روابطشان هستند، مردان نیز به فراخور طبیعتشان نیازمند، ابهتاند تا بتوانند احساساتشان را بروز دهند و به شکوفایی مطلوبی که میتواند بزرگترین تضمینهای امنیتی را به زنان بدهد برساند، لذا مشاهده میکنیم که همواره اگر بخواهیم بهترین حالت را در روابط زناشویی داشته باشید باید از معادله ( دادن احساس احترام و ابهت به مردان = گرفتن احساس امنیت و تعهد برای زنان ) استفاده کنید.
سردکننده های زیر این معادله را برهم میزنند و نتیجهاش این میشود که مردتان، یا از شما زده شود و به شما در خفا خیانت میکند، یا کار را برای همیشه تمام کند و شما را طلاق دهد و یا در بهترین حالت اگر آدم با اخلاق و با ایمانی باشد. با اینکه از شما متنفر است تا آخر عمر شما را تحمل میکند و شما را از آنچه که در روابط زناشویی نیازمندش هستید و حقتان است، محروم سازد.(نگاه کنید به علت سرد شدن ناگهانی مردان)
سرد شدن رابطه دوستی
در این بخش با عنوان سرد شدن رابطه دوستی می خواهیم بگوییم یکی از خصوصیات رایج بین اغلب زوجها این است که معمولا احساسات واقعی خود را ابراز نمیکنند و همیشه احساس خود را به گونهای دیگر- طوری که طرف مقابل نرنجد- نشان میدهند.
شاید شما هم احساسات و عواطفتان را پنهان میکنید. بسیاری از ما حقیقت را نه تنها از دیگران بلکه از خودمان نیز پنهان میکنیم و بعد از مدتی از یاد میبریم که واقعاً چه احساسی داشتهایم. گاهی هنگام بروز مشکل، وقتی دیگران از ما سؤال میکنند که چه احساسی داری و چه مشکلی پیش آمده؟
میگوییم نمیدانم! شما آن قدر احساسات خود را پنهان کردهاید که از یاد بردهاید چگونه باید آنها را ابراز کنید؟ در واقع بیشتر مشکلات ارتباطی به این دلیل ایجاد میشوند که شما فقط بخشی از حقیقت را بازگو میکنید، نه همه آن را.
هنگامی که ناراحت هستید و سعی میکنید علت آن را به همسر یا دوست خود بگویید، احتمالا فقط درباره احساساتی مانند خشم، ناراحتی و عصبانیت خود سخن میگویید.
در این گونه موارد به دور از مهربانی و ملاطفت سخن میگویید و همین باعث میشود گوش دادن به آنها بسیار مشکل و رنجآور باشد. اما فراموش نکنید که زیر لایه خشم شما، انگیزه عشق و میل به صمیمیت بیشتر نهفته است.
بنابراین هنگامی که از همسرتان عصبانی هستید بدانید که در واقع او را دوست دارید و می خواهید نظرش را جلب کنید.
هنگامی که از رئیس خود عصبانی هستید که چرا با شما بد رفتار کرده، در زیر این خشم علاقه به شغلتان و حفظ سمتتان نهفته است.
شاید شما از خشم تنها به این دلیل استفاده میکنید که با رنجش و ترس خودتان روبهرو نشوید.
در اینگونه مواقع از خودتان بپرسید آیا عاملی هست که شما از آن ترسیده باشید؟
گاهی اوقات به خودتان اجازه دهید گریه کنید و احساسات واقعیتان را بیشتر بروز دهید.
هنگامی که اجازه میدهید رنجش، ترس و پشیمانی خود را ابراز کنید، رهایی روحی، عاطفی و حتی جسمانی زیادی احساس خواهید کرد و از عصبانیت و تحریک پذیری شما نیز به اندازه قابل ملاحظهای کاسته خواهد شد.
جلوگیری از سرد شدن عشق
۱. تصمیم بگیرید که میخواهید از حد و مرز جبر فراتر بروید. زیستشناسی و علم حیات انسانها سرنوشت نیست. پیشرفت انسان در گذر از این شعاع زیستی نهفته است. سرد شدن روابط عاشقانه پس از بروز نشانه های سرد شدن نامزد سرنوشت هر ارتباطی نیست و شما خود، سرنوشت ارتباطتان را رقم میزنید.(نگاه کنید به 12 تکنیک گرم کردن رابطه سرد شده)
۲. به این نتیجه برسید که ذهن شناختی بالغ شما، به جای غرایز اول یه شما، یک شیوه جدیدی را انتخاب میکند که شما را از «رفتارهای کلکسیونداری» خود آسیبرسان به سمت یک رابطهی طولانی مدت رضایتبخش واقعگرایانه هدایت میکند.
۳. طبق برنامهریزی جلو بروید. رها شدن از مشکل طرد و ترک در موارد سرد شدن در دوران نامزدی ابزار قدرتمندی به شما میدهد که کمک میکند تا تغییراتی درونی به منظور افزایش ظرفیت خود برای عشق و ارتباطات و روابط عاشقانه ایجاد کنید.
۴. از قوای تخیل خود کمک بگیرید تا خود را در یک رابطه دوستانه بلند مدت عاشقانه که در آن هیجان ناشی از فتح و غلبه عاطفی (هیجان ناشی از آنکه کسی را عاشق خود کردهاید یا عاشق کسی شدهاید) با لذت بردن از ایجاد پیوند مشترک و متقابل جایگزین شده است، ببینید.
۵. برنامهریزی کنید تا از رشد و تقویت مرکز عاطفی و قوای شناختی خود به نفع افزایش ظرفیت خود برای عشق، مراقبت و تعهد استفاده کنید.
دودلی در دوران نامزدی
حتی تصورش هم ممکن است آزارتان دهد.
امادر برخی موارد از سرد شدن در دوران نامزدی بالاخره باید بین یک ازدواج نامناسب و یک جدایی زودهنگام یکی را انتخاب کنید.
طلاق گاهی قبل از زندگی زیر یک سقف برای زوج ها اتفاق می افتد و اولین شکست عاطفی شان را رقم می زند.
تصمیم برای این اقدام کار راحتی نیست و قبل از آن باید حسابی همه موارد را سبک سنگین کرد.
چرا جدایی زودهنگام؟
طلاق علتهای مختلفی دارد ولی یکی از مهمترین دلایل آن، انتخابهای غلط است.
روانشناسان توصیه می کنند حداقل ۹-۶ ماه زمان برای شناخت هم در نظر بگیرند و به اینکه معرف طرف مقابل، فرد مقابل اعتمادی است یا حتی مشاور او را تایید کرده، اکتفا نکنند.
هرکس باید با توجه به چارچوب و نظر خانوادهاش با فردی که کاندید همسریاش است، رفتوآمد کند تا بیشتر با او آشنا شود.
اگر در این زمان متوجه وجود تضادها، اختلاف عقیده، رفتارهای ناپسند و… شد، باید حد آن را در زندگی مشترک ۱۰ برابر در نظر بگیرد؛ مثلا اگر کسی وقتی هنوز ازدواج صورت نگرفته پرخاشگری میکند و عصبی است و نشانه های سرد شدن نامزد را بروز می دهد، قطعا بعد از شروع زندگی مشترک بدتر هم رفتار خواهدکرد.
چرا غلط انتخاب می کنیم؟
۱- خیلی از افراد به خصوص در این دوره و زمانه به دلیل بالارفتن سن، مسایل مالی، خلأهای عاطفی، فرار از بایدها و نبایدهای والدین، دستیابی به استقلال و… دست به انتخابهای نادرست میزنند.
۲- گاهی جوانهایی که در دانشگاه یا خانواده تعاملهای زیادی با هم دارند، بعد از مدتی به هم وابسته میشوند و تصور میکنند برای هم مناسب هستند و بیتدبیر پا در راهی میگذارند که از همان ابتدا معلوم است سرانجامی ندارد.
۳- برخی خودشان توانایی برآوردهکردن و دستیابی به آرزوها و خواستههایشان را ندارند و به اولین نفری که حس کنند میتواند آنها را به اهدافشان برساند، جواب مثبت میدهند.
اگر معیارهای انتخاب همسر و تشکیل زندگی به این دلایل رعایت نشود، بیشک پایه زندگی از همان ابتدا سست میشود و احتمال طلاق افزایشمییابد. با این حال موارد دیگری مثل بیماری های روانی و مشکلات شخصیتی یک فرد، دخالت های مخرب خانواده ها، تفاوت های عمیق شخصیتی و… کار را به جایی می رسانند که یک زوج تازه وارد، تصمیم می گیرند هیچ وقت با هم وارد زندگی مشترک نشوند و پرونده ازدواج شان را در همان دوران نامزدی یا عقد ببندند.
اینجاست که فرد باید تصمیم قاطع بگیرد و در دام افکاری مثل این که «همه میدانند با هم نامزد شدهایم»، «ما را با هم دیدهاند»، «صیغه محرمیت خواندهایم» و… نیفتد چون آثار این جدایی بسیار کمتر از اثر سوء آن پس از عقد است و چه بهتر زودتر تصمیم گرفته شود.
اگر فرد نتواند رفتار طرف مقابل را تحمل کند، باید بداند بالاخره این پیوند دوام نخواهدداشت و بهتر است تصمیم درستی بگیرد.
البته آسیب جدایی در این مرحله، کمتر از وقتی است که زندگی مشترک زیر یک سقف شروع میشود.
به همین ترتیب، روند میزان آسیب پس از جدایی حالت پلکانی دارد؛ در دوران نامزدی کمتر از عقد، عقد کمتر از عروسی، بدون بچه کمتر از زوجی که بچه دارند و… پس آسیبهای روانی و اجتماعی طلاق هر مرحله که زندگی جلوتر میرود، بیشتر و بیشتر خواهد بود.
روانپزشکان توصیه میکنند اگر میخواهید تصمیم به طلاق بگیرید، قبل از طرح عمومی آن، ابتدا با خودتان کنار بیایید. خیلی وقتها افراد این کار را بدون مطالعه کافی انجام میدهند و وقتی به آنها در مورد عواقب و آنچه پس از طلاق در انتظارشان است گفته میشود، منصرف میشوند.
چطور این تصمیم را بگیریم؟
در هر شرایطی از سرد شدن در دوران نامزی یک نکته را مد نظر داشته باشید. اگر جدا می شوید چون فکر می کنید همسرتان نواقصی دارد و شما میخواهید کسی را پیدا کنید که از هر نظر عالی باشد در اشتباهید. شانس شما برای پیدا کردن چنین کسی، همانقدر است که خودتان برای کامل و بی نقص شدن شانس دارید.
اگر با این فکر دارید جدا می شوید، باید بدانید مجموعهای از مشکلها را ترک میکنید و وارد مجموعه دیگری از مشکلها میشوید زیرا مشکل در فرد مقابل نیست، بلکه در ذهنیت شماست اما اگر مشکلهای بسیار اساسی با نامزدتان دارید و مشکلهایتان اصلا قابلحل نیستند و از روی خیالبافی تصمیم به طلاق ندارید بعد از مشورت و راهنمایی گرفتن از بزرگترها و مشاور عمل کنید.
نکته مهم این است که پدر و مادر فقط باید فرزندشان را در این زمینه راهنمایی کنند ولی به جایش تصمیم نگیرند.
اصلا توصیه نمیشود که فرد تصمیمش را بگیرد و بدون اینکه به کسی بگوید، آن را عملی کند، ولی اینکه دیگران برای او تصمیم بگیرند و مثلا بگویند «صبر کن درست میشود»، کاملا غلط است.
میتوان گفت صبر کن تا درستترین تصمیم را بگیری، نه اینکه صبر کن شاید اوضاع درست شود. پس دخالت دیگران و حتی مشاور فقط باید در حد راهنمایی باشد، نه تصمیمگیری.
عکس سرد شدن عشق
۴ حرکت ساده برای برگرداندن عشق از دست رفته
علت سرد شدن مردان در رابطه زناشویی
دیدگاه ها