حریم خصوصی در زندگی مشترک
این مطلب در مورد موضوعات حریم خصوصی خانواده، حریم شخصی افراد، حریم زناشویی، حریم خصوصی زن ومرد، حریم خصوصی زنان نوشته شده است.
حریم خصوصی خانواده
حریم شخصی و خصوصی یعنی محیطی که بسته به نوع و تعریف و حساسیتش ! یکسری محدودیت ها رو ایجاب می کنه که داشته باشه و هرکسی اجازه ی ورود به اونو نداره!
حریم خصوصی شخصی تعریفش کمی متفاوته و توی این حریم فقط و فقط شخص اجازه ی ورود کردن داره و ورود کردن به معنی وارد شدن تنها نیست در اینجا ، بلکه دسترسی به اطلاعات و اسناد و مدارک و هرچیزی که تعریف شده برای این محیط رو در بر میگیره
حریم شخصی افراد
حریم شخصی به معنای به رسمیت شناختن دیدگاه و آزادی فردی خود و دیگران است، چیزی که در کشوری مثل کره شمالی، در مقایسه با سایر ملل، مصداقهای آن را بهندرت میتوان مشاهده کرد.
ضعف در مدیریت حریم شخصی، موجب آسیبپذیری و پریشانی خاطر فرد میشود. قدم اول در شناخت این مفهوم، آن است که هم عالِم و هم عامل باشیم؛ زیرا انتظار خودخواهانهای است که حریم شخصی دیگران را به رسمیت نشناسیم اما توقع داشته باشیم آنها به حریم شخصی ما احترام بگذارند.
حریم زناشویی
وقتی دو نفر وارد زندگی زناشویی میشوند، بخشهایی از زندگی خود را با دیگری به اشتراک گذاشتهاند. پس حق دارند از آنچه در زندگی همسرشان است اما روی زندگی خودشان هم تاثیر خواهد گذاشت، باخبر شوند. مثلا تصمیمهای مالی، ارتباطات اجتماعی، آنچه به بچهها مربوط میشود.
زندگی مشترک، یعنی یک قرارداد محکم بین دو نفر برای به اشتراک گذاشتن زندگیهایشان. این قرارداد تعهد سنگینی است که متاسفانه گاهی آدمها آن رافراموش میکنند یا آنقدرها جدی نمیگیرند. در این قرارداد، دو نفر متعهد میشوند که وارد رابطه دیگری نشوند و کاری نکنند که به ضرر و زیان و آسیب همسرشان بیانجامد. همسران متعهد میشوند که با هم کشتی زندگیشان را به مقصد برسانند، مقصدی که اغلب خوشبختی افراد دیگر، یعنی فرزندان هم بدان وابسته است. خارج شدن از این تعهد برای همه خانواده عواقب سنگینی دارد.
از طرف دیگر، بحث حریم خصوصی حسابی داغ است. در واقع، در دنیای مدرن و فناوری که برای اغلب همسران جدید است، هنوز تعریف درست و بدیهی از این حریم خصوصی وجود ندارد. ما هیچوقت نزد والدینمان یا در مدرسه یادنگرفتهایم حریم خصوصی دقیقا چیست،
چطور باید از حریم خصوصی خودمان محافظت کنیم و کجا، حریم خصوصی دیگری به من مربوط می شود و این ارتباط تا چه حدی هست. این است که گاهی، حفظ حریم خصوصی با شکستن تعهد قاطی میشود. معادلهای مجازی آنچه در زندگی واقعی خیانت نام میگیرد، ناپسند دیده نمیشود و به همان اندازه هم خطرش جدی گرفته نمیشود.
حفظ حریم خصوصی بدان معنا نیست که هر یک از دو طرف میتوانند بدون در نظر گرفتن دیگری و فقط برای خودشان تصمیم بگیرند. حریم خصوصی بدان معنا نیست که میتوانند روابطی داشته باشند که همسرشان از آنها بیخبر باشد یا این که دست به کارهایی بزنند که زندگی خانواده را به خطر میاندازد، مانند مصرف مواد مختلف، مشارکت در جرم، مشارکت در رفتارهای پرخطر و … مرز باریکی است بین تلاش برای حفظ حریم خصوصی طرفین و در عین حال، مشارکت داشتن در هر آنچه به زندگی دو طرف گره خورده است.
حریم خصوصی زن ومرد
داشتن حریم خصوصی به افراد انگیزه پیشرفت در زندگی و مقابله با مشکلات می دهد. فردی که به حریم خصوصی اش احترام گذاشته می شود، عزت نفس و اعتماد به نفس کافی برای زندگی دارد. هر شخصی در حریم خصوصی اش به خودش اهمیت می دهد و به خودش می اندیشد. این فرصتی است برای اینکه با خود روبرو شود و رفتار و اعمال خود را مورد قضاوت قرار دهد و آن را اصلاح کند چرا که انسان در خلوت خود بدون ریا و تظاهر و بدون اثر گرفتن از هیچ چیز و هیچ کس به تفکر می پردازد و نتایج بهتر و دقیق تری خواهد گرفت. کسی که حریم خصوصی اش را محترم بشمارد، به حریم خصوصی دیگران نیز احترام خواهد گذاشت و همین در ایجاد ارتباطش با دیگران و به خصوص همسرش تاثیر مثبت دارد. نکته بسیار مهم دیگر این است که داشتن حریم خصوصی و خلوت، حس یکنواخت شدن زندگی مشترک را در زوج ها از بین می برد و عشق همسران را به هم بیشتر می کند. برخی از روان شناسان معتقدند زن و شوهر باید سالی یک بار و به مدت یک هفته جدا از یکدیگر باشند. مثلا به خانه پدری خود بروند و حس دوست داشتن و دلتنگی برای یکدیگر را محک بزنند.
حریم خصوصی زنان
وقتی زنی بخواهد این فضای «منِ» مرد را حذف کند، خودش نمیتواندن جایگزینی برای آن باشد. در مورد زنان هم همین بحث صادق است. زنان هم فضاهایی دارند که مختص به خودشان وفضای «من» خودشان است.
مثلا حرف هایی ظریف و ریز و جزئی که در فضاهای مطلقا زنانه زده می شود، مثل اینکه: «امشب دامن آبی مو بپوشم بهتره یا قرمزه رو؟» مردها به این حرف ها می گویند، حرف های خاله زنکی اما واقعیتش این است که اینها از آن دسته حرف هایی است که در فضای مردانه نمی گنجد. مرد نباید این فضا را از همسرش بگیرد، چون خودش نمی تواند جایگزینی برای آن باشد؛ زن ها در همین مدل حرف هایشان هم کلی انرژی عاطفی رد و بدل می کنند که مردها هیچ وقت نمی توانند چنین کاری بکنند.
مردها هر کجا نهاد اجتماعی ساخته اند که آنجا بین خودشان به تبادل احساسی بپردازند، عملا به نتیجه نرسیده اند اما زن ها اغلب موفق بوده اند. آنها خیلی بی دردسر هر کجا که به هم می رسند و جمع می شوند، چه مهمانی باشد، چه آرایشگاه یا باشگاه، از پس این کار خوب برمی آیند. اصل نکته اینکه عقل سلیم می گوید اصلا سمت آن فضایی که متعلق به جنس تو نیست، نرو. مگر اینکه نسبت به آن فضا احساس خطر کنی و بخواهی کار ویژه ای انجام بدهی.
۴ حرکت ساده برای برگرداندن عشق از دست رفته
بیشتر بدانید:
اگر شما از طریق موتورهای جست و جو گر با ما اشنا شده باشید احتمالا یکی از جملات یا عبارات زیر را جست و جو کرده اید.
لزوم رعایت حریم خصوصی خانواده و حریم شخصی افراد در خانواده و جامعه. حریم زناشویی و به عبارتی حریم خصوصی زن ومرد تا چه حد باید باشد؟ حریم خصوصی زنان شامل چه مواردی است.
دیدگاه ها